31 ianuarue 2025, ora 18:30 – ARPP la Seneca AntiCafe
Probabil ați auzit adesea un consumator de substanțe, spunând ”Nu sunt dependent, consum pentru că îmi place. Dacă aș vrea, m-aș putea opri oricând.” Oare când consumul ocazional devine adicție? Care este granița dintre consum și adicție, și ce se poate afla, de fapt, în spatele adicției? Combaterea adicției e doar o chestiune de voință? Cum să vorbim celor pe care îi vedem că se confruntă cu astfel de situații? Când e momentul să cerem ajutor specializat?
Psihanaliști ca S. Freud, J. Lacan, W. Bion, C. Bollas, H. Kohut au privit mecanismul adicției din diferite perspective psihologice, care ne poartă până la cele mai primare funcționări ale psihicului uman și pe care ne propunem să le prezentăm în cadrul întâlnirii.
Pe această cale, dorim să vă invităm la o discuție deschisă, alături de dr. Gabriel Cicu – medic psihiatru, psihoterapeut psihanalist în cadrul clinicii Color Mind, membru ARPP, specializat în lucrul cu adicțiile, terapeut și formator în domeniul adicțiilor și de psih. Mădălina Gane - psihoterapeut psihanalist în cadrul clinicii Color Mind, membru ARPP, psiholog clinician autonom, cu experiență și formare în abordări terapeutice a tulburărilor cauzate de uzul de substanțe.